Beste Personlige Utviklingsguide

En av de mest effektive måtene å begynne prosessen med å prøve å forbedre deg selv, enten på et personlig nivå eller et karrierennivå, er å generere dine mål basert på SMART-konseptet: S = spesifikk, M = målbar, A = oppnåelig, R = realistisk, T = tidsbundet. Ved å bruke dette konseptet og tipsene i denne artikkelen, kan du være på vei til å nå dine mål.

Noe tilfredshet er avgjørende for mental helse og selvforbedring . Selv om taktikk og tips til selvhjelp fokuserer på konstant streving, er det et større bilde å vurdere. Du vil aldri oppnå helhetlig helse og mental lykke uten å tillate deg litt glede. Lær å være fornøyd med ting du ikke kan endre (familien din, fjorårets inntekt osv.). Når du er fornøyd med de permanente tingene i livet ditt, er du klar til å endre ting du kan kontrollere.

Fjern kunstig søte produkter med aspartam fra kostholdet ditt. Aspartam, inneholdt i Equal og NutraSweet, er ansvarlig for å blokkere serotonindannelse, forårsaker søvnløshet, hodepine og blå stemning hos mennesker som allerede har noe serotoninutmattelse. For et naturlig søtningsmiddel som ikke påvirker serotonin, blodsukker eller kalorinivå, prøv stevia.

Distrahere deg selv. Hvis du føler deg overveldet og engstelig, kan du prøve å distrahere deg selv fra problemet ditt. Hvis det ikke er noe du kan gjøre med det som plager deg, vil besettelse bare gjøre det verre. I stedet kan du prøve å rette oppmerksomheten mot noe interessant du faktisk kan glede deg over.

Lag en personlig utviklingsplan for å få mest mulig ut av din tid og energiengasjement. Å forsøke personlig utvikling uten en detaljert plan på plass med dine mål og aktiviteter garanterer nesten alltid mangel på suksess fordi det er vanskelig å være fokusert på noen få utviklingsområder uten en strukturert plan.

Selvtillit har alt å gjøre med ditt velvære og hvor kompetent du føler deg. Omgi deg med familie og venner som løfter deg opp og får deg til å føle deg bra med deg selv. Hold deg unna alle som er verbalt voldelige eller bare ikke er med på å få deg til å føle deg bra med deg selv.

Gå på kino med en venn for å overvinne angst. Filmer er fantastiske måter å sosialisere uten å føle at du må fortsette en samtale. Dette vil også hjelpe deg med å bli vant til folkemengder.

Behold sans for humor i alle situasjoner. Hvis du finner ut at det er altfor mye stress og negativitet i livet ditt, gjør det du kan for å finne humoren i situasjonen. Humor er en rask og effektiv måte å redusere stress og fjerne frykt. Le bort problemene dine.

Når du er stresset, trene. Dette er et av de beste midlene for å avlaste stress. Trening frigjør adrenalin som stress produserer. Du vil oppdage at du nesten vil føle deg bedre umiddelbart. Prøv å gjøre trening til en hyggelig daglig vane og ikke til et arbeid, slik at du kan komme inn i rutinen.

Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, ved å bruke SMART-konseptet med spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og tidsbundne mål, i tillegg til tipsene og rådene i denne artikkelen, vil du kunne bli mer effektiv og effektiv i oppnå dine mål på et personlig og karriere nivå.